Procurorii din R. Moldova au trimis în instanță dosarul guvernatorului regiunii Găgăuzia

Evghenia Guţul
Sursa foto; Facebook - Evghenia Guţul - Buiucli

Procurorii o acuză pe Evghenia Guțul a fost implicată activ în introducerea în Republica Moldova a unor mijloace financiare necontabilizate, primite de la un grup criminal organizat, în special din Federația Rusă.

Procurorii din Republica Moldova au anunțat că dosarul guvernatorului regiunii Găgăuzia, Evghenia Guțul, a fost trimis în instanță, transmite agenția de știri REUTERS.

Trimiterea dosarului deschide calea pentru judecarea Evgheniei Guțul sub acuzația de canalizare de fonduri din Rusia către un partid pro-Moscova.

Evghenia Guțul a câștigat alegerile pentru conducerea regiunii autonome Găgăuzia anul trecut. Relațiile sale tensionate cu guvernul de la Chișinău se datorează temerii autorităților că Rusia și oligarhii exilați ar putea influența peisajul politic al Republicii Moldova.

Potrivit procurorilor, Evghenia Guțul este acuzată că a canalizat fonduri din Rusia între anii 2019 și 2022 pentru a finanța partidul pro-rus „Șor”, care este interzis.

Partidul a fost înființat de Ilan Șor, un om de afaceri pro-rus aflat în exil, condamnat pentru fraudă în Republica Moldova.

Procurorii o acuză pe Evghenia Guțul a fost implicată activ în introducerea în Republica Moldova a unor mijloace financiare necontabilizate, primite de la un grup criminal organizat, în special din Federația Rusă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL