Skip to content
Politică

Procurorii DNA au luat cu asalt sediul CJ Vâlcea. Ce documente au ridicat

Procurorii DNA au plecat, miercuri seara, de la sediul Consiliului Județean Vâlcea cu mai multe documente de la compartimentul tehnic, în urma unor percheziții care au avut loc în cursul zilei la sediul instituției, dar și la mai multe societăți comerciale și la domiciliile administratorilor acestora, într-un dosar care vizează lucrări de infrastructură în domeniul situațiilor de urgență, precum și fonduri europene.

Referitor la aceste percheziții, președintele interimar al CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, a declarat că „verificările au la bază mai multe sesizări și că angajații instituției colaborează cu organele de control, fără a împiedica desfășurarea anchetei.”

Astfel, încă de miercuri dimineața, procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Județean Vâlcea, compartimentul vizat fiind cel tehnic, care este condus de inginerul Florea Mierluși.

Potrivit surselor judiciare, descinderile au avut ca obiect lucrările pe situații de urgență, realizate în cursul anului trecut de mai multe societăți comerciale prin încredințare directă, în cazul mai multor localități din județ, informează romaniatv.net.

Conform surselor citate, aceste verificări s-au făcut în cazul unor comune care au raportat fictiv „situații calamitate”, pentru care au fost alocate fonduri și unde „au fost decontate lucrări neexecutate”.

În cursul perchezițiilor efectuate la sediile unor agenți economici, un administrator de firmă a făcut infarct, fiind necesară intervenția unui elicopter SMURD pentru a fi transportat de urgență la București, unde a fost operat.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, procurorii au efectuat 17 percheziții în București și județul Vâlcea, într-un dosar privind fapte comise în perioada 2013 – 2014.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013 – 2014. În cursul zilei de 30 martie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 17 locații, situate în municipiul București și județul Vâlcea, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *