Skip to content
Politică

Tot mai mulţi procurori se delimitează de asociaţiile magistraţilor care au negociat cu Tudorel Toader

sansanews.ro

Peste 800 de procurori din toată țară au semnat până joi lista prin care se delimitează de Asociația Procurorilor din România și de Asociația Magistraților din România. Cele două asociaţii au mers la negocierile de la Guvern în urma cărora s-a decis abrogarea unui singur articol din Ordonanța de Urgență prin care au fost modificate din nou legile justiției, invocând faptul că reprezintă voința generală a procurorilor.

De asemenea, numărul celor care se alătură protestelor magistraților declanșate săptămâna trecută a crescut de la o zi la alta, fiind peste 70 de parchete și instanțe unde procurorii și judecătorii au anunțat diverse forme de protest.

„Subsemnații, procurori în cadrul Ministerului Public, pe această cale ne delimităm public de Asociația Procurorilor din România și de Asociația Magistraților din România (asociații care invocă public că reprezintă și comunică voința procurorilor) și subliniem că aceste asociații profesionale nu vorbesc în numele nostru și nu ne reprezintă”, se arată în această notă, care este în continuare deschisă pentru semnături.

Numărul semnatarilor a ajuns la 810

Asociația Procurorilor din România și de Asociația Magistraților din România sunt acuzate de mai multe voci din rândul procurorilor și judecătorilor de lipsă de reprezentativitate, scrie hotnews.

Asociația Procurorilor din România este condusă de Elena Iordache, procuror la Parchetul General. Ea este cea care instrumentează dosarul în care sunt vizați foștii procurori de la DNA Ploieşti Lucian Onea și Mircea Negulescu.

Cele două asociații nu au comunicat public câți membri au

Reprezentanții celor două asociații au mers la întâlnirea de luni de la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. La finalul discuțiilor, Toader a anunțat abrogarea articolului care le-ar fi permis și judecătorilor să fie numiți în funcțiile de la vârful parchetelor. Rezultatul nu i-a mulțumit însă pe magistrați, care cer ca OUG 7 să fie abrogată în totalitate, iar numărul celor care se alătură protestelor declanșate săptămâna trecută a crescut de la o zi la alta. Astfel, peste 70 de parchete și instanțe au anunțat proteste – suspendarea activității judiciare, suspendarea activității cu publicul sau manifestații în fața instanțelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *