Skip to content
Politică

Procurorul care a instrumentat dosarul lui Voiculescu, arestat la domiciliu

Procurorul care a instrumentat dosarul lui Voiculescu, arestat la domiciliu

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv, joi, ca procurorul Emilian Eva să fie eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este judecat pentru luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț

Magistrații au respins o contestație a DNA și au menținut decizia din 23 octombrie, prin care un alt complet de judecată tot de la Înalta Curte de Casație și Justiție a admis o cerere a lui Emilian Eva de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Procurorul se afla în arest preventiv din 10 iulie.

Emilian Eva a devenit cunoscut după ce a instrumentat dosarul privatizării ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani închisoare.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunilor mai-iunie 2014, perioadă în care o rudă a sa se afla internată în spital, Emilian Eva i-a solicitat unui medic să depună toate diligențele profesionale „ca să fie bine pentru toată lumea”, în sensul de a-i acorda tratamentul de specialitate persoanei internate.

„Ulterior acestei solicitări, în data de 16 iunie 2014, inculpatul Eva Emilian a dispus printr-o ordonanță clasarea unei cauze penale, respectiv renunțarea la urmărirea penală față de medicul respectiv, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, înșelăciune, purtare abuzivă, fals intelectual, uz de fals. Soluția a fost dispusă la un interval de patru zile de la data repartizării dosarului respectiv procurorului Eva Emilian„, se arăta într-un comunicat al DNA.

După soluționarea favorabilă a acestei cauze, în intervalul august 2014 — ianuarie 2015, Emilian Eva a pretins și primit de la medicul respectiv diverse bunuri și foloase necuvenite drept contraprestație pentru soluția favorabilă adoptată.

Procurorii DNA mai arătau că, în intervalul august 2014 — iunie 2015, Emilian Eva a achiziționat, în vederea revânzării, și a intermediat vânzarea, respectiv cumpărarea, percepând comisioane în urma tranzacțiilor intermediate unui număr de peste 200 de picturi, deși calitatea de magistrat este incompatibilă cu efectuarea actelor de comerț, potrivit romaniatv.net.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *