Skip to content
Europa

Procurorul Curţii Penale Internaţionale, după vizita la Bucha: Ucraina este o scenă a crimei

Twitter

Karim Khan, procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI), a efectuat o vizită la Bucha și a susținut că Ucraina este „o scenă a crimei”. Acesta a mai susținut că o echipă medico-legală a CPI va lucra pentru „ca noi să putem într-adevăr separa adevărul de ficţiune”.

În ciuda imaginilor înfiorătoare a masacrului de la Bucha, Rusia continuă să nege că ar fi responsabilă pentru sutele de vieți pierdute. Mai mult decât atât, Alexandr Lukașenko a declarat, marți, că masacrul de la Bucha a fost rezultatul unei „operațiuni psihologice speciale a Marii Britanii”.

„Ucraina este o scenă a crimei. Suntem aici pentru că avem motive întemeiate să credem că au fost comise crime care sunt de competenţa Curţii. Trebuie să risipim ceaţa războiului pentru a ajunge la adevăr”, a declarat el presei în cursul vizitei în această localitate de la periferia Kievului, potrivit HotNews.

„Trebuie să ne păstrăm mintea deschisă şi să ne bizuim pe dovezi”, a adăugat el. „Legea trebuie să fie mobilizată şi aruncată în luptă pentru a proteja civilii”, a subliniat procurorul.

Rusia a negat atrocitățile comise de trupele sale în Ucraina, numind numeroasele imagini absolut terifiante cu urmările ocupației din regiunea capitalei „o provocare” și „o nouă înscenare a Kievului pentru media occidentale”. Mai mult, oficialii ruși califică imaginile cutremurătoare drept „un nou spectacol pus în scenă de regimul de la Kiev pentru media occidentale”.

Imagini din satelit din orașul ucrainean Bucha, acolo unde rușii au comis un adevărat masacru, arată un șanț lung de 13 de metri în curtea unei biserici, pe locul în care a fost descoperită o groapă comună. Anatoliy Fedoruk, primarul orașului, a declarat că acolo ar putea fi până la 300 de cadavre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *