Skip to content
Politică

Procurorul Emilian Eva poate fi eliberat joi din arest

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să decidă joi dacă procurorul Emilian Eva de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, va fi eliberat în dosarul în care este acuzat de corupție.

Emilian Eva a contestat marți decizia instanței de prelungire a mandatului de arestare preventivă cu 30 de zile și a cerut să fie pus sub control judiciar, informează agerpres.ro.

Avocatul procurorului a declarat că magistratul n-a avut nici o abatere disciplinară timp de 23 de ani. De asemenea, avocatul a precizat că Eva „conștientizează situația în care se află și umilința la care este supus”.

Emilian Eva a devenit cunoscut după ce a instrumentat dosarul privatizării ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani închisoare.

Potrivit DNA, în cursul lunilor mai — iunie 2014, perioadă în care tatăl său se afla internat în spital, Emilian Eva i-a solicitat unui medic să depună toate diligențele profesionale „ca să fie bine pentru toată lumea”, în sensul de a-i acorda tratamentul de specialitate tatălui său.

Ulterior acestei solicitări, în data de 16 iunie 2014, Emilian Eva a dispus printr-o ordonanță clasarea unei cauze penale, respectiv renunțarea la urmărirea penală față de medicul respectiv, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, înșelăciune, purtare abuzivă, fals intelectual, uz de fals.

După soluționarea favorabilă a dosarului, în intervalul august 2014 — martie 2015, Emilian Eva a pretins și primit de la medicul respectiv diverse bunuri și foloase necuvenite drept contraprestație pentru soluția favorabilă adoptată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *