Skip to content
Politică

Procurorul General al României anunță că se investighează o ucidere din culpă, în cazul accidentului de la Siutghiol

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a precizat miercuri că se investighează o ucidere din culpă în cazul accidentului aviatic de la Siutghiol.

”În general, în orice accident în care decedează o persoană sau mai multe există o faptă umană. Pentru acest motiv se investighează o ucidere din culpă. Dacă se constantă că nu se pune problema de așa ceva (…) Se va concursul de culpe din acest accident. Nu avem în acest moment cauzele producerii accidentului”, a precizat miercuri Tiberiu Nițu.

Procurorii militari au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă după prăbușirea elicopterului SMURD în Lacul Siutghiol, informează B1tv. Ancheta vizează deocamdată fapte și nu persoane. Anchetatorii verifică dacă s-a respectat securitatea în muncă. Procurorii trebuie să stabilească cui i-a aparținut decizia de a pleca în operațiune.

Elicopterul SMURD ce avea la bord patru oameni s-a prăbușit luni după amiază în lacul Siutghiol, iar toți pasagerii și-a pierdut viața în urma tragicului accident.

La bord se aflau Pilotul comandor Petre Corneliu Cătuneanu, Copilotul – căpitan comandor Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu și asistenta medicală Camelia Harton. Aceștia și-au pierdut viața în urma tragediei petrecute pe lacul Siutghiol.

Pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, avea 47 de ani, era căsătorit şi avea un copil. El a absolvit Școala Militară în urmă cu 23 de ani şi era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 10 ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135.

Copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, avea 42 ani, era căsătorit şi avea un copil minor. El avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe acest tip de elicopter. Era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 7 ani și absolvise cursurile Școlii Militare în urmă cu 18 ani.

Medicul din cadrul SMURD Constanța, Vizireanu Laura, avea 39 de ani şi era mama unui băieţel de 4 ani.

Asistenta medicală, Gabriela Camelia Harton, avea 38 de ani și lucra în cadrul SMURD din anul 2008. Ea avea un copil, iar în ziua accidentului îşi anunţase iubitul că era din nou însărcinată, informează Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *