Skip to content
Republica Moldova

Procurorul general al SUA: China este principalul adversar geopolitic al SUA, care ar trebui să investească în Nokia şi Ericsson pentru a compensa dominaţia Huawei

China este principalul adversar geopolitic al Statelor Unite, care ar trebui să investească în Nokia şi Ericsson pentru a compensa dominaţia Huawei în domeniul tehnologiei de telecomunicaţii 5G, a afirmat joi procurorul general al SUA, William Barr, la o conferinţă organizată la Washington de un institut de cercetări, transmite Reuters.

Într-o declaraţie remarcabilă care scoate în evidenţă cât de departe ar putea fi dispuse Statele Unite să meargă pentru a contracara Huawei, Barr a afirmat în discursul susţinut la conferinţa pe tema spionajului economic chinez că au existat propuneri  ca ”Statele Unite să se alieze cu Nokia şi/sau Ericsson” pentru a răspunde acestor îngrijorări.

Barr a spus că acest lucru a fost gândit să aibă loc ”prin intermediul unei participaţii de control, fie direct fie printr-un consorţiu de companii americane şi aliate”. ”Prin implicarea pieţei noastre mari şi a puterii financiare în spatele unuia sau a ambelor firme ar crea un competitor formidabil şi ar elimina îngrijorările legate de rezistenţa sa, sau a lor”, a arătat Barr, potrivit Adevarul.

Noi şi cei mai apropiaţi aliaţi ai noştri avem în mod cert nevoie să analizăm în mod activ această abordare”, a adăugat procurorul general la evenimentul găzduit de Centrul pentru Studii Internaţionale şi Strategice (Center for Strategic and International Studies – CSIS) din Washington. Barr a spus că China a devenit principalul adversar geopolitic” şi a adăugat: ” China a furat startul, iar acum conduce în 5G…Au obţinut deja 40% din piaţă, iar acum urmăresc să ajungă la echilibru”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *