Skip to content
Politică

Procurorul general al Ucrainei cere Rusiei să îl aresteze pe Viktor Ianukovici

Procurorul general al Ucrainei, Vitali Iarema, a cerut Rusiei să îl aresteze pe fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, relatează Itar TASS, potrivit b1.ro

„Am trimis Parchetului General al Rusiei o cerere privind stabilirea locului în care se află şi arestarea lui Ianukovici”, a declarat vineri Iarema în Parlamentul ucrainean.

De asemenea, el a cerut localizarea și arestarea altor foști oficiali ucraineni, printre care fostul premier Mikola Azarov, fostul procuror general Viktor Pşonka şi fostul şef al Serviciului de securitate Aleksander Iakimenko.

Procurorul general l-a acuzat pe Ianukovici că a prejudiciat economia ucraineană cu aproximativ 100 de miliarde grivne (3,5 miliarde de euro).

De asemenea, fostul președinte este acuzat de „uzurparea puterii” prin abolirea reformei constituţionale din 2004, concomitent cu extinderea prerogativelor prezidenţiale şi limitarea rolului Parlamentului.

Iarema a afirmat că a fost demarată şi o investigaţie privind o grupare criminală înfiinţată de Ianukovici cu scopul obţinerii de „câştiguri ilicite”, din care au făcut parte oficiali ai ţării din perioada 2010-2014.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *