Skip to content
Politică

UPDATE Procurorul General cere Raportul comisiei Nana

 UPDATE:  ”Sunt trei rapoarte care sigur vor fi prezentate. Vom face o consultare pentru a găsi o data convenabila ambelor instituții pentru ca si directorul sa fie prezent la prezentarea rapoartelor”, a precizat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Tiberiu Nițu, Procurorul General al României a trimis  o scrisoare Parlamentului prin care solicită ca documentele ș cuprinse în Raportul Nana, ca urmare a anchetei privind terenul cumpărat de fiica cea mare a președintelui Băsescu, Ioana Băsescu, să fie transmise instituției pe care acesta o conduce. 

Parchetul General a mai cerut în luna iulie documentele comisiei Nana, însă, la momentul respectiv, conducerea Camerei Deputaților a transmis  că Procurorul General trebuie să fie cel care solicită acele documente.

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, a declarat, la momentul respectiv, că este de acord cu trimiterea documentelor şi raportului comisiei Nana către Parchetul General, aşa cum  s-a solicitat, dar este necesar ca procurorul general să trimită o scrisoare semnată de el.

Procurorii au deschis dosarul penal privind terenurile de pe raza comunei Nana luna aprilie a acestui an, asta ca urmare a sesizării transmise de Corpul de Control al prim-ministrului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *