Skip to content
Politică

Procurorul General explică ce se va întâmpla cu Robert Turcescu

După ce Robert Turcescu a dezvăluit că ar fi fost ofițer acoperit, în presă și nu numai au apărut tot felul de scenarii. Chiar Turcescu spunea în fiecare apariție publică că își dorește să vorbească cu un judecător.

Procurorul general, Tiberiu Niţu, a declarat joi dimineaţă că Parchetul nu se va autosesiza în cazul jurnalistului Robert Turcescu, care a anunţat că a fost ofiţer sub acoperire.

Potrivit lui Tiberiu Niţu, toate declaraţiile făcute de jurnalist au fost analizate şi nu se aduc atingere siguranţei naţionale. Cu privire la sesizarea făcută de Ilie Năstase şi Mădălin Voicu, Procurorul General a explicat că în această sesizare nu se spunea altceva decât ca Parchetul să se asigure că nu se aduce atingere sguranţei naţionale.

În urmă cu o săptămână, Procurorul General al României susţinea că, dacă se vor constata nereguli, instituţia pe care o conduce ar putea deschide un dosar pe numele lui Robert Turcescu.

„Evaluam imprejurarile si situatia şi vă asigur că în momentul în care vom lua o decizie vom comunica. Pentru a ne sesiza nu trebuie sa ne confirme nimeni nimic intr-o faza preliminara. Noi evaluam daca sunt indicii in legatura cu savarsirea unei fapte prevazute de legea penala. Evaluam împrejurarea şi situatia creată. Daca e de natura sa ne duca la concluzia că sunt indicii pe savarsirea unei infractiuni, ne sesizam. Daca nu, nu ne sesizăm”, a spus la moomentul respectiv Tiberiu Niţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *