Skip to content
Politică

Procurorul general vrea să facă ordine în PICCJ: Nu suntem o cazemată!

ziuanews.ro

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, intenționează să facă ordine în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), pe care îl conduce.

Ideea a fost exprimată de către magistratul însuși, joi dimineață, la Școala de Vară organizată de către Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR).

Președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu, a deschis ziua a doua a Școlii de Vară „50 de lideri pentru România” a CNMR, în prezența celor 50 de viitori lideri pentru modernizarea României, a vicepreședinților CNMR Sorin Cîmpeanu, Marilen Pirtea, Ion Popescu, Gabriel Radu, Simion Hăncescu, Mihaela Olaru, Marian Florea, Alex Ferariu și a speakerilor invitați la eveniment.

Concret, Cumpănașu a prezentat proiectul Școlii de Vară și obiectivele acestuia, subliniind ideea ca CNMR nu este si nu va fi un partid politic, insa va fi organismul care se va implica si mai mult in procesul de schimbare si modernizare ale administratiei si politicului.

psnews.ro Augustin Lazar

Pocurorul general Augustin Lazăr, primul lector al zilei, a vorbit despre modernizarea sistemului de justiție.

„Ministerul Public va avea o activitate mai transparenta. Este mai simplu sa nu comunici, pentru că nu greșești. Dacă stăpânești bine problema, este simplu să comunici transparent. Faptul că se fac audieri nu trebuie sa fie un secret, dar nici o expunere excesivă când o persoană este audiată. Pe cat posibil, nu trebuie mediatizat excesiv ca o persoana vine sa dea anumite declaratii. Mare importanta o are analiza strategica de aparare si prevenire a infractionalității”, a atras atenția Lazăr.

Mai mult: magistratul a precizat că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) „nu este o cazemată”.

”De aceea, Parchetul General va colabora cu mediul universitar și societatea civilă, pentru a spori prevenția. Prevenția este vitală. Nu prin trimiterea jandarmilor ne dorim să rezolvăm problemele infracțiunilor, ci prin prevenire”, a continuat Augustin Lazăr.

La rândul lui, Alexandru Cumpănașu a dat asigurări că ONG-ul pe care îl conduce va sancționa „toate derapajele proastei guvernări”.

„CNMR va fi pilonul de stabilitate al României. Vom sancționa toate derapajele proastei guvernări, indiferent de instituție: Guvern, Parlament… NU vom deveni un partid politic niciodată. Dar reprezentăm milioane de oameni și vom reforma partidele și administrația publică”, a subliniat Cumpănașu.

psnews.ro Scoala de Vara CNMR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *