Skip to content
Societate

Procurorul Nicolae Marin a fost numit adjunct al Secției Speciale, în locul Adinei Florea

national.ro

Plenul CSM a decis, marți, să îl numească în funcția de procuror-șef adjunct al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție pe Nicolae Marin. Numirea vine după ce actualul adjunct, Adina Florea, candidează pentru șefia Secției.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât numirea în funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a domnului Marin Nicolae, procuror în cadrul acestei secţii, pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 04.06.2019. (8 voturi DA, 6 voturi Nu, 1 vot Nul)”, se arată în decizia plenului CSM, notează digi24.ro.

Decizia după ce Adina Florea, actualul adjunct, s-a înscris în cursa pentru șefia structurii. Alături de Sorin Eugen Iasinovschi, ea a fost admisă la concursul pentru conducerea Secției Speciale, organizat în perioada 15 mai – 18 iunie.

Bogdan Ciprian Pârlog a fost respins, motivul fiind „lipsa de vechime efectivă de 18 ani în funcţia de procuror”. El avea ca prim obiectiv desființarea SIIJ, pe motiv că prevederile legislative care au dus la înfiinţarea ei încalcă Constituţia. El cita rapoartele MCV, GRECO şi cel al Consiliului Europei.

Actualul procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan, a fost propus de Partidul Social Democrat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României. Acesta a fost votat de Cameră pentru a merge judecător la CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *