Skip to content
Politică

Prodecanul Facultății de Drept din Iași a fost reținut

Prodecanul Facultății de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași, Dan-Florin Drugă a fost reținut în cursul zilei de marți de procurorii DNA.

Astfel, asupra acestuia se aduc acuzații de săvârșire a infracțiunii de luare de mită, informează Realitatea.net

Mai mult, în același dosar a fost reținut și Dan Melinte, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Totodată, potrivit ordonanțelor procurorilor, în perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, Dan – Florin Drugă, în calitate de prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași și titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului și Drept Penal, prin intermediul lui Dan Melinte, a pretins de la un student suma de 18.900 lei în vederea înscrierii în anul al 3-lea de studii, la unitatea de învățământ respectivă.

Mai mult, se pare că înscrierea studentului urma să se realizeze în condițiile în care acesta din urmă nu a susținut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii și nu a achitat taxele de școlarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universității „Petre Andrei” din Iași.

În acest context, la data de 06 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan – Florin a primit cu titlu de mită, de la studentul respectiv, suma de 19.000 lei din care, pentru „ajutorul” acordat, a remis ulterior inculpatului Melinte Dan 3.500 lei.

În împrejurarea în care inculpații au primit suma de bani de la student, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *