Skip to content
Economie

Producătorul Automobile Dacia și sindicate, acord pentru contractul colectiv pe 2022: creșteri ale salariului cu 400 de lei

Facebook/Dacia

Automobile Dacia și sindicatele din uzina de la Mioveni au reușit să încheie un acord pentru semnarea contractului colectiv de muncă, după mai multe săptămâni de tensiuni, așa cum se întâmplă în fiecare an. Momentul semnării a fost umbrit de mică grevă spontană, pe care muncitorii au declanșat-o la finalul negocierilor.

Tensiunile declanșate între sindicatele de la Dacia și conducerea companiei, ca în fiecare an, în perioada în care este negociat contractul colectiv de muncă, au luat sfârșit odată cu semnarea acordului final, prin care sunt stabilite creșterile salariale și beneficiile anuale. După cum reiese din acordul analizat de Profit.ro, creșterea se limitează la circa 80 de euro, pentru operatorii din uzină, în timp ce pentru personalul tehnic și din administrație creșterea va fi procentuală, în funcție de salariul fiecăruia, dar nu va depășit cu mult valoarea primită de muncitori.

Conform notei semnate de conducerea Automobile Dacia și de Sindicatul Autoturisme Dacia, analizată de Profit.ro, angajații uzinei Dacia de la Mioveni vor beneficia de majorări salariale cu până la 400 de lei, în acest an, pentru operatori, de 300 de lei plus 1,8% pentru personalul TESA, și de 5,4% pentru personalul TESA superior, potrivit acordului semant de Automobile Dacia și de Sindicatul Autoturisme Dacia.

Toate creșterile vor fi făcute în etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie, cu excepția personalului TESA care va primi a doua majorare în luna iunie. Acordul mai prevede o primă de rezultat în luna ianuarie, în valoare de 1.100 de lei, o primă de 300 de lei, ce va fi acordată în luna septembrie, o creștere a valorii tichetelor cadou de 8 martie și de Crăciun, la 100 de lei fiecare, iar valoarea salariului minim din companie va crește la 2.750 lei.

De asemenea, s-a mai convenit ca un număr de 90 de contracte pe perioadă determinată ale unor angajați să fie transformate în contracte pe perioadă nedeterminată, până în luna mai a anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *