Skip to content
Economie

Producătorul de smartphone-uri Essential se închide

Producătorul de smartphone-uri înființat de Andy Rubin după plecare de la Google a anunțat că își închide porțile.

Considerat de unii drept “părintele Androidului” și văzut de alții ca cel mai prompt copiator al iPhone-ului, Andy Rubin nu a reușit să-și găsească locul cu propria sa companie pe extrem de competitiva piață a smartphone-urilor cu Android.

Essential, compania înființată de Andy Rubin, a anunțat că își închide porțile și, totodată, încetează lucrul la produsele pe care le crease respectiv cumpărase

Astfel, nu va mai exista un Essential Phone și nici nu vor mai fi lansate update-uri pentru modelele vândute deja.

De asemenea, clientul de email Newton Mail, cumpărat în 2018, va mai funcționa doar până pe 1 mai. Încă de la înființare, de departe cel mai important vector de imagine pentru Essential a fost chiar fondatorul său, Andy Rubin. S-a sperat că faima acestuia va vinde de la sine telefoane.

Din păcate pentru companie, s-a aflat că Andy Rubin a fost concediat de la Google din cauza unui abuz sexual, iar imaginea acestuia a avut enorm de suferit din acel moment. Cel mai important produs scos de Essential a rămas Essential Phone, din 2017. Compania lui Rubin nu a apucat să se lanseze la nivel global, informează profit.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *