Producția de carne. Perspectivele anului 2024

productie carne
Sursa foto. BFMTV

Producția de proteine ​​animale va continua să crească în 2024, dar într-un ritm mai lent, din cauza marjelor care rămân strânse, potrivit Rabobank (companie multinațională olandeză de servicii bancare și financiare). In ceea ce privește hrana animalelor, scăderea prețului furajelor va continua până la începutul anului 2024.

 Perspectiva globală a proteinelor animale pentru 2024:

Europa: Consumul de pasare este de așteptat sa crească, in timp ce consumul de carne de porc si vita este de așteptat sa scadă
Presiunile producției continuă pentru toate speciile, având în vedere riscurile de îmbolnăvire, schimbările în sistemele de producție determinate de piață și de reglementare și exporturile în scădere. Consumul de pasare este de așteptat sa crească, in timp ce consumul de carne de porc si vita este de așteptat sa scadă.

China: Încetinirea consumului va continua să pună presiune asupra sistemului proteic animal în 2024

Păsările de curte sunt cele mai bine plasate, cu o creștere constantă a producției și a consumului. Piețele cărnii de porc și vită vor rămâne mai strânse, deoarece piața va fi bine aprovizionată, cel puțin în prima jumătate a anului 2024.

America de Nord:  Producția de carne de vită din SUA, scade
Producția de carne de vită din SUA continuă să se contracte ciclic, eclipsând schimbările pentru alte specii. Păsările de curte vor beneficia de preferințele consumatorilor, în timp ce carnea de porc trebuie încă să se reechilibreze. Perspectivele pentru Mexic sunt puțin mai pozitive.

Brazilia: Oportunități de export
Producția este de așteptat să crească pentru toate speciile, determinată de oportunitățile de export. Carnea de porc va experimenta cea mai rapidă creștere, urmată de păsările de curte. Bolile rămân un risc negativ, în special pentru păsările de curte.

Asia de Sud-Est: Creșterea producției în 2024
Îmbunătățirea situației economice și reducerea presiunilor bolilor sunt de așteptat să susțină creșterea producției în 2024. Carnea de porc conduce această creștere, deși este supusă presiunii continue din partea pestei porcine africane, urmată de păsările de curte. Carnea de vită va avea doar modificări minore din 2023.

Hrana si furaje pentru animale
Reducerea prețului furajelor va continua până în 2024. Costurile mai scăzute ajută la restabilirea marjelor, dar factorii externi continuă să provoace incertitudine.

https://research.rabobank.com

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: