Skip to content
Economie

Producția de gaze, afectată de Legea Offshore? Iulian-Robert Tudorache spune lucrurilor pe nume

inquam-photo

Iulian-Robert Tudorache, Secretar de Stat în Ministerul Energiei a declarat, vineri, în cadrul conferinței PSNews, ”Resursele energetice de la Marea Neagră în contextul securității naționale a României”, că ”vor trebui să respecte legislația în vigoare în România”, companiile care conform Legii Offshore sunt obligate să vândă 50% din producția de gaze pe bursa românească.

”Este un cadru legislativ la ora actuală în România, este adoptat, promulgat de Parlamentul României, vor trebui să respecte legislația în vigoare în România”  a afirmat Iulian Robert Tudorache pentru PSNews.ro.

De altfel, acesta consideră ”un lucru foarte bun pentru țara noastră” o altă prevedere a Legii Offshore, anume: banii obținuți din veniturile suplimentare vor fi folosiți pentru extinderea rețelei de gaze și pentru alte investiții.

”Este un lucru foarte bun pentru țara noastră, dar important este ca investitorii în extractmobile și OMV să ia decizia finală de investiții și atunci o să avem despre ce discuta cu adevărat, în schimb, pentru noi proiectele acestea sunt extrem de importante, ne dorim foarte mult să extindem rețeaua de distribuție a gazelor actuale în România, pentru ca cetățenii României să beneficieze de această resursă” , a mai spus Secretarul de Stat.

Chestionat dacă a constatat o creștere a prețului la energie din cauza  oug 114, acesta a infirmat acest lucru.

”Nu. Tocmai ce a venit ANR -ul și a arătat  foarte clar că prețurile le energie și la gaze naturale nu au crescut”, a precizat Iulian Robert Tudorache.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *