Skip to content
Economie Societate

Producția industrială, avans anemic în 2018. Creșterea din 2017, dublă

News.ro

Industria, sector care reprezintă aproape un sfert din economia românească, a înregistrat anul trecut o creştere a producţiei cu 3,5%, serie brută, faţă de anul anterior.

Avansul este de peste două ori mai mic decât în 2017, când a crescut cu 8,2%, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS), citate de News.ro.

În anul 2017, comparativ cu anul 2016, producţia industrială a fost mai mare ca serie brută cu 8,2%.

În anul 2018, comparativ cu anul 2017, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 3,5%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+4,3%). Industria extractivă a scăzut cu 0,2%.

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a rămas la acelaşi nivel cu cel din anul anterior

În luna decembrie 2018, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 15,6% ca serie brută şi cu 0,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În decembrie 2018 , faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută (-0,8%) cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (-1%).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *