Skip to content
Economie Societate

Producţia zilnică a Romgaz va creşte cu aproximativ 30%

www.tribuna.ro

Producţia zilnică a Romgaz va creşte cu circa 30%, ca urmare a începerii producţiei în zona adâncă a structurii Caragele, prin sonda 77 Rosetti, şi a intensificării exploatării în zona de adâncime medie a structurii, prin introducerea în producţie a două noi sonde, informează compania.

Potenţialul productiv zilnic din zona adâncă a structurii Caragele este de peste 1.500 barili echivalent petrol.

În anul 2016, Romgaz a identificat o importantă descoperire în sectorul nord estic al Platformei Moesice, în cadrul ansamblului structural Caragele, la adâncimi de peste 4.000 m, această sondă confirmând în exploatare descoperirea anunţată iniţial. Descoperirea a necesitat perioada specifică de evaluare complexă geologică a acumulării de hidrocarburi, precum şi proiectarea şi pregătirea lucrărilor de dezvoltare care să permită începerea producţiei.

Acest rezultat răsplăteşte efortul deosebit al companiei din ultima perioadă de timp, de a explora la mare adâncime, în condiţii dificile de mare risc, dar cu perspectiva confirmării unor importante acumulări de hidrocarburi , în perimetrele aflate în concesiune. Lucrările de explorare şi dezvoltare în această zonă vor continua într-un ritm susţinut, pentru creşterea potenţială a volumului resursei estimate, precum şi pentru valorificarea acesteia. Concomitent, Romgaz a intensificat exploatarea în zona de adâncime medie a structurii Caragele, prin introducerea în producţie a două noi sonde, cu un debit zilnic mediu de peste 1.000 boe„, a declarat Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz.

Cele trei sonde oferă o nouă perspectivă structurii Caragele, prin creşterea producţiei zilnice cu aproximativ 30 %, ceea ce a indus o sporire a producţiei totale a Companiei cu 1,4% în luna ianuarie, precizează reprezentanţii companiei.

SNGN Romgaz SA desfăşoară operaţiuni petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare în opt perimetre pe teritoriul României şi are ca obiectiv principal continuarea lucrărilor de explorare pentru identificarea de noi resurse de hidrocarburi, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *