Skip to content
Economie Societate

Produsele din tutun încălzit reduc cu până la 95% nivelul substanțelor toxice

Peste 450 de cercetători lucrează într-una din cele mai moderne clădiri din localitatea elvețiană Neuchatel pentru a găsi căi prin care fumatul să devină mai sigur pentru sănătate, potrivit Newsweek.ro.

Cercetătorii au creat noile dispozitive electronice fără fum produse de compania Philip Morris care au ajuns să fie utilizate, în prezent, de peste 6,6 milioane de persoane.

Aparatele IQOS au ajuns deja la a treia generație și continuă să fie îmbunătățite pentru a fi o alternativă viabilă la fumatul tradițional.

La Neuchatel, Philip Morris a construit „The Cube”, un spațiu de laboratoare de cercetare și birouri pentru a dezvolta alternative mai puțin nocive pentru fumători.

Spații de ședință amenajate în zone verzi, bibliotecă, mini cafenele, chiar și zone pentru fumători au fost gândite în „The Cube” pentru a crea un mediu care să le permită cercetătorilor să se gândească exclusiv la cele mai bune soluții pentru sănătatea fumătorilor.

Tot aici își are biroul și Serge Maeder, directorul de cercetare la Philip Morris International Science & Innovation, care a explicat pentru Newsweek România că fumul de țigară conține aproximativ 600 de substanțe toxice ce rezultă din arderea tutunului.

Atunci când se aprinde o țigară normală temperatura ajunge la aproximativ 800 de grade Celsius. Deci, temperatura foarte ridicată face ca fumul de țigară să fie toxic. Principiul IQOS este de a încălzi tutunul până la maxim 350 de grade. Prin această procedură scădem nivelul de substanțe toxice cu o medie de 90%. Cu cât expunerea este mai mare la substanțe toxice, cu atât riscul de a se îmbolnăvi un fumător este mai mare”, a arătat Serge Maeder.

4,5 miliarde de dolari pentru cercetare

Philip Morris International a investit peste 4,5 miliarde de dolari pentru a dezvolta o alternativă mai bună la fumatul obișnuit. Succesul este confirmat tocmai de faptul că IQOS este utilizat de 6,6 milioane de persoane.

 Utilizarea IQOS reduce cu aproximativ 95% expunerea unui fumător la substanțele toxice care sunt generate de fumul din țigările normale.

Banii au fost alocați pentru dezvoltarea IQOS, dar s-au efectuat foarte multe studii prin care se demonstrează reducerea riscurilor în comparație cu fumatul. Studiile noastre sunt complexe.

Mai întâi ne uităm la reducerea substanțelor toxice. Ne uităm la toxicitate pentru a compara un produs precum IQOS cu țigările și putem demonstra într-adevăr reducerea toxicității. Apoi, trecem la studii clinice care demonstrează reducerea riscurilor. Aceasta este știința noastră, dar acum începem să avem un număr tot mai mare de studii independente, în special în domeniul aerosolilor”, a explicat Serge Maeder.

Directorul de cercetare la Philip Morris International a mai precizat că până în prezent există în jur de 10 studii care confirmă datele companiei.

În special avem studii externe făcute de specialiști independenți care au studiat absența monoxidului de carbon din IQOS. Monoxidul de carbon este una dintre substanțele toxice din fumatul obișnuit de țigarete. Studiile au confirmat că utilizarea IQOS a redus nivelul de monoxid de carbon la zero față de țigările normale”.

Fumatul fără fum

IQOS este o alternativă mai bună pentru fumătorii adulți care trec la utilizarea acestuia pentru că nu generează fum. Utilizarea IQOS într-un spațiu închis nu are un impact negativ asupra calității aerului dintr-o încăpere. Acest lucru s-a demonstrat prin testarea calității aerului în conformitate cu standardele internaționale. Serge Maeder a explicat că IQOS nu produce fum.

Noțiunea de fumat pasiv nu există pentru IQOS. În plus, utilizarea IQOS în spații închise nu are un impact negativ asupra calității aerului din interior”. Acest material a fost realizat ca urmare a vizitei la centrul ce cercetare și dezvoltare The Cube, al Philip Morris International.

4 comentarii la “Produsele din tutun încălzit reduc cu până la 95% nivelul substanțelor toxice

  1. Iqos face tot ce e cu putinta pentru a ne scapa de fum, iar noi nu facem nimic in sensul asta. Incercam, din contra, sa il impiedicam sa ne ajute. Meritam tot ce ni se da. Macar daca nu ne-am mai plange

  2. Reduc cu pana la 95%!!! Daca asta vi se pare un procent de neluat in seama atunci aveti o problema. Pe deasupra, s-a demonstrat ca nici nu exista termenul de fumator pasiv cand folosesti iqos

  3. Un procent atat de mare chiar nu merita luat in considerare? Sunt atat de multe dovezi de necontestat in atat de multe studii si cu toate astea unii incearca sa distruga tot ce iqos cladeste

  4. Procentele vorbesc de la sine, dovezile vorbesc de la sine, iar noi continuam sa fim prosti si indoctrinati, cu idei invechite si fara a incerca sa ne deschidem la viitor care este reprezentat de iqos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *