Prof. Berkovitz, aflat lângă Ierusalim: Tot Israelul este atacat

Herman Berkovitz
Sursa foto: Octav Ganea

Prof. Herman Berkovitz, medic aflat în Israel şi prieten apropiatal lui Benjamin Netanyahu a relatat pentru News.ro care este situaţia în locul în care se află acum, respectiv în buncărul locuinţei sale, situată undeva, lângă Ierusalim.

„Au sunat şi aici sirenele, tot Israelul e atacat cu rachete, eu sunt în adăpost”

„Eu sunt acasă, ca toată lumea, este ziua de odihnă, e zi de sărbătoare, cu toţii suntem mai mult acasă, asta e un fel de noroc într-un fel, eu sunt lângă Ierusalim, în Sahrazad, în urmă cu jumătate de oră au sunat şi aici sirenele, tot Israelul este atacat cu rachete, în toate părţile cad rachete, şi norocul nostru că avem acele..antirachete, majoritatea sunt distruse, însă totuşi sunt şi rachete care ne cad, de exemplu a căzut în Tel Aviv, în mai multe oraşe, vă daţi seama, fiecare rachetă care cade distruge, eu sunt într-un adăpost, fiecare dintre noi, aici, majoritatea locuinţelor sunt construite cu adăposturi antiaeriene împotriva acestor rachete. Cum auzim o sirenă, imediat fugim în adăposturi”, a spus Prof. Berkovits.

„Adăpostul e închis, cu beton în jur, una dintre camere e construită ca să rezsite la o rachetă sau o bombă”

„Pe vremuri se făceau sub case, adăposturi mari pentru toate blocurile, astăzi fiecare locuinţă trebuie să fie construită astfel ca una dintre camere să fie un adăpost, e gen închis, cu beton în jur, de exemplu poţi să stai într-un bloc mare, poţi să ai patru camere, una dintre ele este o cameră obişnuită unde poţi locui, însă camera aceasta este construită ca să reziste la o rachetă sau la o bombă care pătrunde şi să nu distrugă, asta a salvat foarte multe vieţi în Israel, salvează în continuare, am auzit, cad rachete în multe locuri, se salvează, deşi casa este distrusă, afectată foarte mult, a început un război între Israel şi organizaţia teroristă Hamas, un război care ne-a luat prin surprindere într-un fel pentru că s-au infiltrat în sudul Israelului teroriştii din Hamas într-un atac surprinzător şi au reuşit să pătrundă şi pe uscat, şi pe aer, şi pe mare au reuşit să intre”, a precizat medicul aflat in Israel, care a şi prezentat un astfel de adăpost.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: