Skip to content
Politică

Profesor la o facultate RENUMITĂ din București, acuzat de luare de mită

radiocluj.ro

Un profesor de la o facultate RENUMITĂ din București este acuzat de luare de mită.

Astfel, Ovidiu Savu, profesor la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, fiind acuzat că a luat mită de la studenți pentru a-i ajuta să treacă examenele restante, informează Romaniatv.net

Mai mult, procurorii susțin că, în anul universitar 2015 — 2016, Ovidiu Savu a pretins și primit bani de la studenți, direct sau prin intermediari, atât pentru a-i declara promovați la examenele de an unde este titular, cât și pentru a-și trafica influența, prin intervenție pe lângă alte cadre didactice universitare, pentru a asigura studenților promovarea unor examene.

În mod concret, Ovidiu Savu a abordat pe Facebook o studentă și a invitat-o să se întâlnească cu el la birou. În discuția purtată cu studenta, profesorul i-a propus acesteia să îi dea o notă cu care să poată promova un examen, în schimbul sumei de 600 de lei.

Totodată, pentru o altă disciplină, la care era titular tatăl său, Ovidiu Savu i-a propus promovarea în schimbul a 900 de lei, precizând că oferta este valabilă și pentru ceilalți studenți restanțieri.

Studenta a fost de acord și ulterior a fost contactată de către colegii săi de grupă și de an, fie direct de către colegi, care îi lăsau sume de bani, fie de către șefii de grupe, care strângeau bani de la studenți și îi dădeau acesteia, împreună cu lista lor. După ce erau strânși de către studenta respectivă, banii erau dați lui Ovidiu Savu împreună cu listele întocmite de ea sau de șefii de grupă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *