Skip to content
Neamț Știri locale

Profesori din Neamț, condamnați la închisoare cu suspendare: Nu notau absențele și modificau notele din cataloage

Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mulți profesori de la un liceu din județul Neamț au fost condamnați la închisoare cu suspendare, fiind bănuiți că modificau note în catalog și nu notau absențele elevilor. Decizia nu este definitivă.

Printr-o sentință pronunțată de Judecătoria Roman, 12 profesori de la Liceul „Ion Ionescu de la Brad” din județul Neamț au fost condamnați la un an și trei luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual în formă continuată, după ce au trecut în cataloage note fictive și nu au semnalat toate absențele unor elevi de la seral. În același dosar a mai fost condamnată și secretara liceului, care a semnat o cerere în numele unei eleve.

Mărturiile profesorilor din timpul judecății sunt foarte asemănătoare, cei mai mulți declarând că nu sunt vinovați, că nu i-au notat pe elevi fără ca aceștia să fie prezenți la ore și că notele și absențele erau trecute inițial într-un carnet sau pe foi, iar mai apoi în catalog.

O profesoară a declarat în instanță că nu mai poate dovedi că elevii au fost prezenți la ore și că au dat lucrări sau au predat proiecte, pentru că acestea ar fi fost distruse de șoareci.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *