UPDATE Greva din educaţie va continua

Greva din educație
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Cadrele didactice au convenit joi dimineață, de comun acord, să ceară 4.000 de lei pentru debutanți, chiar de luna aceasta. Doar așa vor renunța la grevă. Pe de altă parte, guvernanții spun că oferta făcută ieri este ultima.

Oferta pusă pe masă, cea care majora salariile cu 1.000 de lei, a fost refuzată de profesori. Ei au stabilit oferta minimă pe care ar urma să o accepte ca să renunțe la greva generală. Cererea lor se referă la aplicarea legii salarizării din această lună, astfel ca salariul unui profesor debutant să crească la 4.000 de lei de luna aceasta.

În prezent, acest salariu este de 2.500 – 2.600 de lei. Profesorii transmit că nu vor accepta altă ofertă.

Executivul le-a propus cadrelor didactice și personalului nedidactic o creștere salarială de 1000 de lei brut, respectiv 400 de lei brut, urmată de o majorare a salariilor etapizată în următorii trei ani, prin viitoarea lege a salarizării, scrie digi24.ro.

Reprezentanțiilor sindicatelor din Educație au transmis miercuri seară că profesorii care sunt în grevă au decis să continue acțiunea de protest, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, care nu au acceptat oferta salarială a Guvernului.

„Mesajul colegilor care sunt în grevă este clar: Greva continuă! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație «Spiru Haret», în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu acepte oferta Guvernului. Oferta a fost discutată cu sindicatele teritoriale, care la rândul lor au consultat membrii de sindicat. Majoritatea membrilor de sindicat, care sunt în grevă, a votat pentru continuarea acțiunii de protest”, arată comunicatul semnat de Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și de Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: