Skip to content
Educație

Profesorii care nu se vaccinează împotriva COVID-19 ar putea să fie obligați să predea doar în sistem online

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne voluntară, însă profesorii care nu se imunizează ar putea fi obligați să predea doar în sistem online, din cauza presiunii părinților aspura acestui aspect, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a ținut să sublinieze că este vorba doar despre o ipoteză, iar la acest moment toate ipotezele sunt luate în calcul și analizate. „Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate. Înțelegem foarte bine, sunt colegi care au afecțiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze.

" "
" "

Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticențe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin…E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate.

Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică.

Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *