Skip to content
Educație

Profesorii nu mai au voie să facă meditații cu elevii din clasele la care predau. Ministrul Educației: ”Este o condiție de bun simț!”

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți că profesorii nu vor mai avea voie să facă meditații cu elevii din clasele la care predau.

Vom avea clarificat și fenomenul meditațiilor, care se practică în orice stat al acestei lumi. Sigur, avem și o condiție pentru a preîntâmpina un anumit gen de lucruri: nu faci meditație cu elevul din clasa ta. Este o condiție de bun simț”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Poți să faci în școală cu elevii tăi sub formă de recuperare. Dacă vrei să faci în regim privat, poți să faci, dar nu cu elevii de la clasă”, a explicat Sorin Cîmpeanu pentru DCNews.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat la sfârșitul lunii aprilie ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații acordate în particular de persoanele fizice.

Documentul de 14 pagini explică pas cu pas ce trebuie să facă profesorii în cazul în care iau bani de la copii pentru pregătire în particular.

Printre obligațiile menționate sunt declararea veniturilor, depunerea formularelor prevăzute de lege în termenul stabilit și deținerea unei case de marcat.

Profesorii care dau meditații pe bani trebuie să se autorizeze la Registrul Comerțului, apoi să depună la organul fiscal Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) până la data de 25 mai, scrie în document.

În situația în care contribuabilul care obţine venituri din activități independente încasează integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, contravaloarea prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie, acesta are obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale”, potrivit ghidului.

3 comentarii la “Profesorii nu mai au voie să facă meditații cu elevii din clasele la care predau. Ministrul Educației: ”Este o condiție de bun simț!”

  1. @ Realizați și faptul că ministrul educației, domnul Sorin Cîmpeanu , afirmă și că de puțin timp a devenit un ministru și simțitor, pe lângă faptul că e și educat, percepând mai bine ,,condițiile de bun simț”, ?

  2. & Deci, în prezent se poate zice și ,, Bă, ce băiat deștept și simțit domnul Sorin Cîmpeanu”, ? să rezolve dumnealui ceea ce nu au știut și nu au simțit Mihai Șora, Andrei Marga, Ecaterina Andronescu, Daniel Funeriu, Mircea Miclea, etc., ?

  3. & Înțelegeți și cât de deștept și de simțit este domnul ministru Sorin Câmpeanu, dacă niciunul dintre miniștrii anteriori ai învățământului nu au înțeles o astfel de chestiune, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *