Skip to content
Sănătate

Profesorii nu se înghesuie la doza 3 de vaccin anti-Covid: Doar 5% din personalul din Educație a solicitat ”boosterul”

Inquam Photos/George Calin

5,2% dintre angajații din Educație şi 24% din personalul medico-sanitar au fost vaccinaţi cu doza 3 de vaccin anti-Covid, a declarat, marţi, peşedintele Comitetului de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă.

„Până la acest moment, cu doză de rapel, după minim şase luni, au fost vaccinate în total circa 386.632 de persoane. Din acestea, persoane vulnerabile, însemnând pacienţi cu boli cronice, persoane cu vârsta de peste 65 de ani sau pacienţi care se află internaţi în centre sociale, reprezintă 63,5%, în valoare absolută – 245.487 de persoane. Personal medico sanitar, care a primit şi doză de rapel sunt 92.956 de persoane (24%). Personalul din învăţământ – aproximativ 20.439 de persoane (5,2%). Restul categoriilor însumează un procent de 7,2%, persoane care deservesc activităţi esenţiale şi care au primit şi această doză de rapel”, a declarat preşedintele CNCAV.

Totodată, potrivit acestuia, în ceea ce priveşte vaccinarea la nivelul unităţilor de învăţământ au fost vaccinaţi în aceste facilităţi, dar şi cu echipe mobile, aproximativ 1012 elevi.

„Legat de vaccinarea la nivelul unităţilor de învăţământ, până la acest moment au fost derulate sau sunt în curs de derulare aproximativ 800 de acţiuni care au ca scop informarea privind beneficiile şi importanţa vaccinării la nivelul şcolilor, toate acestea întâmplându-se în aproximativ 34 de judeţe. De asemenea, sunt 48 de centre de vaccinare înfiinţate în unităţile de învăţământ preuniversitar, în şcoli. Au fost vaccinaţi în aceste facilităţi, dar şi cu echipe mobile, aproximativ 1012 elevi şi circa 348 de cadre didactice sau personal auxiliar sau aparţinători”, a mai spus medicul militar.

Valeriu Gheorghiţă a menţionat de asemenea că activitatea de vaccinare în unităţile de învăţământ va fi desfăşurată pe o perioadă de circa două luni, atât pentru învăţământul preuniversitar, cât şi pentru învăţământul universitar, pentru doza unu, continuând ulterior pentru doza doi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *