Skip to content
Politică

Profesorii reacționează tranșant după anunțul premierului privind mărirea salariilor medicilor

Angajații din învățământ reacționează după decizia premierului Victor Ponta de a majora salariile medicilor cu 25% și solicită ca personalul din educație să aibă același „tratament”, iar în caz contrar pot apărea proteste la începutul acestui an școlar.

„Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret” saluta decizia Guvernului de a majora salariile in sistemul sanitar din aceasta toamna si solicita ca de acelasi tratament sa beneficieze si angajatii din invatamant”, au declarat reprezentanții Federației, potrivit hotnews.ro.

Marius Ovidiu Nistor, presedintele federatiei sindicale, a declarat că „in toate discursurile publice reprezentantii Guvernului au declarat ca Educatia si Sanatatea vor fi prioritare. Observam ca jumatate din promisiuni au fost indeplinite, prin decizia de astazi. Asteptam ca, in perioada imediat urmatoare, sa avem o intalnire cu Primul-ministru pentru a stabili si majorarile din Educatie. Consideram ca trebuie, in regim de urgenta, finalizate discutiile privind proiectul Legii salarizarii bugetarilor, astfel incat de la 1 octombrie a.c., si angajatii din invatamant sa beneficieze de majorari in concordanta cu importanta activitatii prestate. In conditiile in care observam ca anumite categorii de salariati precum demnitarii, parlamentarii si functionarii din aparatul central al Guvernului si al Presedintiei sunt favorizate, ne intrebam care sunt de fapt prioritatile politicienilor?!”.

Federația consideră că o întârziere a măririi salariilor din sistemul de învățământ nu va duce decât șa nemulțumiri în rândul angajaților, care „poate conduce la posibile acțiuni de protest cu ocazia începerii noului an școlari”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *