Skip to content
Societate Știri locale Timiș

Profesorii timişoreni au ieşit în stradă. Printre revendicări: acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică

tion.ro

Profesorii de la Sindicatul Spiru Haret protestează în stradă, la Timișoara. Cadrele didactice cer, printre altele, drepturile și sporurile bănești. Membri ai sindicatului Spiru Haret din Timiș sunt în fața Palatului Administrativ, sediu al Instituției Prefectului Timiș.

Profesorii cer acordarea unor sporuri și drepturi bănești. Pe lângă acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică de 10 la sută întregului personal didactic din învățământul preuniversitar, cadrele didactice cer și stoparea restrângerilor de activitate la unitățile de învățământ tehnologic și plata, în regim de urgență, a tuturor sumelor rezultate din sentințele judecătorești definitive, anterioare datei de 31 decembrie 2018.

În fața Prefecturii profesorii au scandat „Mincinoșii, mincinoșii” și au fost citite revendicările cadrelor didactice.

Este vorba, printre altele, despre acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică de 10 la sută pentru toată lumea, pentru că nu l-a primit toată lumea, plata în regim de urgență a sumelor rezultate din hotărâri judecătorești, acordarea corectă a alocației de hrană, plata sporurilor de condiții de muncă și alte revendicări”, a spus Virgil Popescu, președintele sindicatului Spiru Haret Timiș, conform tion.ro

Reprezentanții sindicatului au depus un memoriu cu revendicările lor la Instituția Prefectului Timiș, fiind primiți de subprefectul Daniel Franțescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *