Skip to content
Politică

Profesorii vor primi 150 de euro

Guvernul a decis, miercuri, să plătească o subvenție în valoare de 150 de euro profesorilor și personalului didactic auxiliar, din fonduri europene, a declarat ministrul Educației, Remus Pricopiela lansarea unor proiecte din fonduri europene care a avut loc la Palatul Victoria.

Ministrul Educației a adăugat că este vorba despre reluarea unui proiect prin care profesorii primeau suma de 100 de euro pentru a-și cumpăra cărți.

„Se numea atunci „suta de euro pentru cărți”—fiecare cadru didactic primea echivalentul în lei a 100 de euro pentru a-și achiziționa cărți. Acest drept în perioada crizei a fost anulat, iar noi acum, în urma discuției cu colegii din guvern și cu sindicatele, am găsit această nouă formulă. Este vorba de un proiect de 50 de milioane de euro pentru dezvoltarea profesională a personalului didactic. De data aceasta nu există condiționare strictă de a cumpăra cărți și a deconta prin facturi, ci este vorba de o sumă forfetară pe care profesorii o pot folosi pentru achiziția de materiale didactice, cărți, participare la cursuri, conferințe”, a declarat Remus Pricopie.

Ministerul Educației este cel care va transmite banii universităților și inspectoratelor școlare.

„Aceste instituții fac plățile direct, aceeași sumă pentru toate persoanele, aproximativ 150 de euro, echivalentul în lei, pe baza listelor de cadre didactice și personal didactic auxiliar. Procesul va decurge ușor, în câteva săptămâni vom face aceste plăți. Se va derula pe o perioadă de aproximativ 9 luni. (…) Nu vorbim de deconturi, ci este o pagină în care fiecare cadru didactic va spune cum a folosit cei 150 de euro, în raport cu dezvoltarea profesională a fiecărei persoane”, a adăugat Pricopie.

Conform unui comunicat al MFE, aproximativ 300 de mii de persoane, dintre care personal didactic, preuniversitar și universitar, vor beneficia de această subvenție.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *