Skip to content
Politică

Profeția lui Vasile Dâncu s-a adeverit: ”Lebăda neagră” care va schimba soarta prezidențialelor a apărut!

Inquam Photos / Octav Ganea

Pe 25 iulie, într-un interviu pentru PSnews, Vasile Dâncu, sociolog, directorul IRES și fost ministru al Administrației și Dezvolării Regionale în guvernul condus de Dacian Cioloș, “profețea” apariția “Lebedei Negre”- acel eveniment extraordinar, cu o profundă încărcătură emoțională și care va avea consecințe politice și sociale ce vor duce la resetarea alegerilor prezidențiale din noiembrie.

”Și uite ca s-a întâmplat “nebunia de la Caracal””, remarcă jurnalistul Silviu Mănăstire, realizatorul emisiunii ”Dosar de politician” de la B1 TV.

”Și nu neaparat că s-a întâmplat, ci modul în care a fost instrumentalizată politic pe rețelele sociale, finalul dorit fiind ca totul să se spargă în capul lui Iohannis, iar președintele să piardă alegerile. Toată energia negativă și emoția acumulată în 10 zile urmează să fie canalizată împotriva lui Iohannis începând de azi, de când USR iese in strada sa strângă semnături pentru Barna.

Iohannis a mutat și el cu ultimul AS: vizita la Casa Alba”, scrie Silviu Mănăstire.

Jurnalistul amintește ”cum explica Vasile Dâncu, doct, cum “o poate păți Iohannis”, adică, să piarda alegerile prezidențiale:

“Da, în acest moment, Klaus Iohannis este favorit, dar încă nu a câștigat un nou mandat. Dacă, însă, ne uitam în urmă, vedem că favoritul a pierdut alegerile în cele mai multe cazuri în România. Ion Iliescu era favorit în 1996, a candidat triumfal pentru un nou mandat și a pierdut. Adrian Năstase era sigur că va câștiga în 2004 și a pierdut la 240.000 de voturi, surprinzator și bizar, după ce în turul doi au apărut ciudate goluri în prezența la vot în județe importante pentru PSD. Mircea Geoană a avut, la intrarea în turul II, 12% în fața lui Traian Băsescu, după ce Crin Antonescu i-a cedat voturile și a fost președinte doar până ce au venit voturile din străinătate. Și Victor Ponta a fost mare favorit și a pierdut în turul II, printr-o supramobilizare care nu avea legătură cu programul politic al candidaților și nici a farmecului personal. Toate aceste ”lebede negre” ale alegerilor prezidențiale ar trebui să ne pună în gardă când credem că totul este jucat”, spunea atunci Vasile Dâncu, pentru PSnews.

Silviu Mănăstire explică: ”“Lebădă Neagră” se numește strategia “de intellingence” (Noua Securitate, pentru popor), pe care serviciile de informații o tot folosesc în România în diverse runde de alegeri, că deja cred că s-au plictisit cât de bine și ușor funcționează. Asta spune multe despre precaritatea intelectuală a votanților și despre cât de nocive sunt rețelele sociale și Internetul când sunt folosite pentru manipulare și propagandă politică.

Trebuie sa recunoaștem ca “rețelele sociale” sunt in buna măsura adevărate mlaștini comunicaționale, in care mizeria sta aproape de suprafața lucioasa și aparent curată a bălții”.

1 comentariu la “Profeția lui Vasile Dâncu s-a adeverit: ”Lebăda neagră” care va schimba soarta prezidențialelor a apărut!

  1. USR se îmbată cu apă chioară. Cine vrea în România să fie condusa de niște gălăgioși (rezist în prostie), rupți de realitate, care se bazează pe forța străzii, a oamenilor fără căpătâi? Că-i numiți LEBĂDA NEAGRĂ
    o asemănare oglindă cu fantoma din baletul ”Lacul lebedelor” comparația nu este chiar rea, dar vor avea cei de la USR același soartă… pe care Piotr Ilici Ceaikovskii-a hărăzit-o eroinei negative. (dispariția ed ep scena politică).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *