Profilul psihologic al candidaților la alegerile prezidențiale! Cine este empatic și cine inspiră teamă când vorbește

Sursa foto: Pexels

Potrivit ultimelor analize ale specialiștilor din domeniu, cinci candidați la alegerile prezidențiale ar avea șanse de a ajunge în turul al doilea. Vorbim despre Elena Lasconi, George Simion, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Mircea Geoană, scrie adevărul.ro. Sunt oameni cu o vastă experiență în spate, însă sunt tipologii total diferite. Tocmai din această cauză un psiholog a realizat profilul acestora. 

Sondajele arată că cinci dintre candidații la alegerile prezidențiale au șanse reale de a ajunge în turul al doilea. Psihologul Keren Rosner este cea care realizat profilul psihologic al principalilor candidați, fiind vorba despre Elena Lasconi, George Simion, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Mircea Geoană.

„Elena Lasconi este marcată de pasiune, empatie, autenticitate și un sprit reformator. Experiența anterioară cred că i-a conturat o personalitate complexă, axată pe dorința unei tendințe pozitive în comunitate”, o descrie psihologul Keren Rosner. Este percepută ca fiind autentică și sinceră, acestea sunt calități care o diferențiază de imaginea tradițională a politicianului. Pentru că ea, din ce am observat, își asumă deschis greșelile și comunică într-un mod direct, fără ocolișuri, ceea ce crează un sentiment de încredere în relația cu alegătorii. Această autenticitatea îi conferă o alură de lider care nu se teme să fie vulnerabil și care este dispus să abordeze problemele într-un mod transpoarent”, explică Rosner.

Elena Lasconi ar avea și o slăbiciune. 

„Se bazează foarte mult pe șarmul ei și se bazează pe faptul că este adaptabilă, dar consistență politică foarte mare nu are. Și cred că maschează prin actele de autenticitate care par superficiale. De fapt sunt niște devieri care să ducă ochiul spre alte abilități ale ei, pentru a nu sesiza lipsa de fundament comportamental în zona politică”, mai spune psihologul.

 „George Simion – un element esențial al motivației sale politice și această convingere arată orientare idealistă și un focus de păstrare a tradițiilor și valorilor naționale, ceea ce conferă un caracter de misiune în discursul său politic. El pare omul trimis să facă dreptate”, îl descrie psihologul. Stilul combativ îi conferă un aer de lider care nu se teme de controversă și care este dispus să-și apere convingerile cu orice preț. (…) Are un stil confruntanțional și combativ care pe unii îi încântă, și fiind emblematic îl urmează tocmai având acest stil, iar alții sunt dezgustați și se îndepărtează”, continuă psih. Rosner analiza.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: