Skip to content
Economie Politică

Profit peste așteptări la Facebook. Compania pare să-și revină după scandalurile de confidențialitate

Facebook a ratat estimările referitoare la creşterea trimestrială a numărului de utilizatori şi a veniturilor, dar a raportat un profit peste aşteptări, pe fondul eforturilor de a-şi reveni după scandalurile legate de confidenţialitate, arată datele publicate marţi de companie.

Acţiunile Facebook au scăzut cu până la 5,2%, la 138,65 dolari pe unitate, imediat după anunţarea rezultatelor, dar au inversat declinul şi au crescut cu circa 3% în urma conferinţei cu investitorii, la care directorul financiar David Wehner a prezentat estimări uşor peste aşteptările analiştilor, scrie digi24.ro.

Numărul de utilizatori lunari activi a fost de 2,27 de miliarde de persoane, sub nivelul de 2,29 de miliarde estimat de analişti.

Încetinirea creşterii după ani de zile de rezultate incredibile a fost un motiv important de  îngrijorare, iar creşterea slabă a numărului de utilizatori lunari amplifică această temere. Compania a avertizat că creşterea profitului şi a veniturilor ar putea fi cea mai slabă din ultimii ani.

Veniturile totale au  urcat cu 33%, la 13,73 de miliarde de dolari, ratând la rândul său estimările analiştilor, de 13,78 de miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *