Skip to content
Politică

Prognoză dură după victoria lui Merkel: Se anunță instabilitate politică în Germania! EXCLUSIV

Eurodeputatul PSD Emilian Pavel crede că noul mandat obținut de Angela Merkel în urma alegerilor de duminică, 24 septembrie, nu va fi unul ușor de dus la capăt.

Trecerea în Opoziție a socialiștilor germani complică lucrurile pentru gruparea Creștin-Democrată din care face parte Merkel, aceasta fiind nevoită să meargă într-o alianță cu Verzii și liberalii, fiecare dintre aceste grupări având puncte din programul electoral la care nu vor renunța, crede europarlamentarul S&D.

„Este o continuare a erei Merkel, dar este și un rezultat îngrijorător cu privire la scorul bun obținut de extremiștii de dreapta din AfD. Sunt două variante de majoritate guvernamentală, dar cea mai viabilă pare cea în care verzii cu liberalii vor intra la guvernare alături de CDU/CSU.

Este îngrijorător pentru că vom vedea un grad mai mare de instabilitate politică în Germania”, crede Emilian Pavel.

Primul obstacol pe care Merkel va trebui să îl depășească îl reprezintă șirul de compromisuri pe care se va vedea nevoită să îl facă în fața potențialilor aliați, explică Pavel. „Va fi o perioadă dificilă pentru Merklel, una cu care nu e obișnuită. Înainte, în ultimele două mandate, a reușit să închege coaliții în mod destul de ușor cu sprijinul Partidului Social Democrat”, amintește europarlamentarul.

Nu se anunță nimic bun pentru noi, din perspectiva integrării României în spațiul Schengen, oficialii de la Berlin anunțând deja că nu vor susține o astfel de inițiativă, în ciuda promisiunilor făcute de președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

”Germanii au demonstrat de-a lungul timpului că știu să poarte un dialog între partidele politice și să își apere interesele economice în exterior. Pe politică externă nu cred că vor apărea mari modificări.

Pe partea de intrare în Schengen a noastră declarațiile au fost făcute. Vor rămâne la fel, nu văd o șansă de îmbunătățire acolo”, spune eurodeputatul Emilian Pavel.

La începutul acestei luni, odată cu reluarea sesiunii de lucru a Parlamentului European, președintele CE își exprima convingerea că România și Bulgaria au trecut testele care să le permită să devină parte a spațiului Schengen, dar afirmațiile sale nu sunt atât de convingătoare pentru olandezi, austrieci și germani, oficialii din cele 3 țări membre anunțând că nu vor susține acest proiect de extindere a Europei fără frontiere.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *