METEO Județele care intră sub cod galben de ceaţă şi ploi torenţiale

Sursa foto: pixabay
Sursa foto: Pixabay

Potrivit prognozei întocmite de Administraţia Naţională de Meteorlogie pentru ziua de miercuri, 22 mai, în cea mai mare parte a zilei vremea va avea un caracter instabil, semnalându-se ploi în cea mai mare parte a regiunilor. Au fost emise şi două coduri galbene pentru vreme rea.

Meteorologii au emis un cod galben de ceaţă pentru zona de litoral, ceaţă care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m. Acesta este valabib în intervalul orar 6.30-10 şi priveşte atât zona de litoral, cât şi cea continentală a judeţului Constanţa, dar şi Delta Dunării şi mai multe localităţi de pe raza judeţului Tulcea.

De asemenea, un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantități însemnate de apă a fost emis şi pentru ora 10 şi vizează aproape jumătate din ţară. În Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25-30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: