METEO Vreme ploioasă la început de weekend, însă cu temperaturi mai ridicate

Sursa foto: Unsplash

Meteorologii anunță că vremea va fi predominant ploioasă în majoritatea regiunilor țării. Temperaturi maxime vor fi între 20 și 29 de grade Celsius, mai ridicate decât valorile obișnuite pentru această perioadă. 

Potrivit meteorologilor, începând de joi 3 octombrie, ora 21.00,  până luni, 7 octombrie, ora 10.00, sunt prognozate ploi moderate cantitativ în mai multe zone.  În unele zone, ploile sunt însoțite de fenomene electrice, vijelii și posibil căderi de grindină.

„Din seara zilei de joi (03 octombrie) şi până în dimineaţa zilei de sâmbătă (05 octombrie), temporar va ploua la început în Banat, Crişana şi Maramureş, apoi în Transilvania, Oltenia şi nord-vestul Munteniei. Sâmbătă (05 octombrie) vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică (06 octombrie), în jumătatea de est a teritoriului. Vor fi averse, însoţite pe spaţii mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 20…30 l/mp şi pe arii restrânse peste 40…50 l/mp”, a transmis ANM.

De asemenea, în regiunile vestice, sud-vestice şi estice vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 40…50 km/h.

Meteorologii au transmis o atenţionare de cod galben, valabilă în intervalul 3 octombrie, ora 23.00-4 octombrie, ora 21.00. În acest interval de timp sunt aşteptate intensificări ale vântului în Banat, sudul Crişanei și Carpaţii Meridionali.

„În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crişanei şi în Carpaţii Meridionali, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 70…80 km/h”, potrivit meteorologilor.

În Capitală, vremea va fi caldă, există șanse de înnorări și posibilitatea unor ploi izolate. Vântul va avea intensități moderate, iar temperaturile maxime vor ajunge până la 27 de grade Celsius.
 

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: