METEO Prognoza în prima săptămână de toamnă. Cât mai ține valul de căldură și cum va fi vremea la mare

Sursa foto: pinterest

Conform reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va fi una foarte călduroasă și în prima săptămână de toamnă, cu temperaturi de până la 34 de grade în majoritatea orașelor și valori maxime de 31 de grade pe litoral.

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru săptămâna 2-8 septembrie la nivelul întregii țări. Iar ploile vor fi sub formă de scurte averse la jumătatea săptămânii, în principal. Vă prezentăm mai jos temperaturile pe regiuni.

Banat. Vor fi variații termice de la o zi la alta, astfel că media maximelor se va situa între 30 și 33 de grade. Media minimelor termice va ajunge la 18 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi mai probabile în zilele de 2 și 3 septembrie.

Crișana. Vor fi variații termice de la o zi la alta, astfel că media maximelor se va situa între 30 și 32 de grade. Media minimelor termice va fi în jurul a 14 grade.

Muntenia. Vremea va fi călduroasă, cu o medie a valorilor diurne de 30 de grade. Noaptea, media va fi de 15-16 grade.

Transilvania. Deși sunt așteptate mici variații în regimul termic de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi în jurul a 30 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 12 și 16 grade.

Maramureș. Media temperaturilor maxime se va menține la peste 30 de grade, cu excepția ultimelor zile, când va scădea la 28 de grade. Temperaturile nocturne medii vor ajunge la 13 grade.

Moldova. Temperaturile maxime vor fi în general de 30-31 de grade, cu o ușoară tendință de scădere după 6 septembrie, când se va ajunge la o medie de 28 de grade. Noaptea, media temperaturilor minime va fi de 14 grade. Probabilitatea pentru ploi se va menține redusă.

Oltenia. Conform reprezentanților ANM, sunt estimate temperaturi maxime în general de 32-34 de grade, astfel vor mai fi intervale, în care mai ales la câmpie va mai fi caniculă. Noaptea, temperaturile medii vor fi de 15-16 grade. Pe 2 și 3 septembrie sunt prognozate ploi de scurtă durată pe arii restrânse.

Dobrogea. Media temperaturilor maxime va fi de 33 de grade, în timp ce noaptea nu vor fi mai mult de 20 de grade.

Vremea la mare și la munte în perioada 2-8 septembrie

Cei care vor merge pe litoral în perioada 2-8 septembrie vor avea parte de vreme bună. Temperaturile maxime vor fi de 30-31 de grade, în timp ce pe timpul nopții valorile termice înregistrate vor fi de 18-9 grade. Probabilitatea de ploi este una foarte redusă.

La munte, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană va fi de 19-20 de grade. În ceea ce privește regimul nocturn al temperaturilor, media acestora va fi de 10-12 grade. Pe 2 și 3 septembrie sunt prognozate averse locale în zonele montane, după care porbabilitatea de averse va scădea foarte mult.

Vremea în București și în marile orașe

În București, în prima săptămână de toamnă, vremea se va menține călduroasă, cu temperaturi maxime de 32-33 grade și temperaturi minime noaptea de 17-18 grade.

La Constanța, temperatura maximă în perioada 2-8 septembrie va fi de 30 de grade, în timp ce temperaturile minime vor fi de 19 grade. În perioada 4-6 septembrie, la Constanța vor fi mai multe averse de ploaie.

Iată mai jos și temperaturile maxime și minime pentru intervalul 2-8 septembrie în principalele orașe ale țării.

Iași. Temperatură maximă: 32 de grade; temperatură minimă: 13 grade. Pe 5 septembrie vor fi ușoare averse.

Cluj-Napoca.Temperatură maximă: 31 de grade; temperatură minimă: 13 grade. Vremea va fi predominant însorită.

Sibiu.Temperatură maximă: 29 de grade; temperatură minimă: 13 grade.

Brașov. Temperatură maximă: 27 de grade; temperatură minimă: 11 grade

Oradea. Temperatură maximă: 34 de grade; temperatură minimă: 16 grade. Vremea va fi una însorită, cu cer predominant senin.

Craiova. Temperatură maximă: 34 de grade; temperatură minimă: 15 grade.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: