METEO Vremea se menține caldă, cu temperaturi maxime de până la 29 de grade

Sursa foto: Pexels

Meteorologii anunță că vremea continuă să fie mult mai caldă decât normalul perioadei, cu maxime cuprinse între 21-29 de grade, iar minime de 8 şi 18 grade. În mai multe județe, este cod galben de ceață, ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 metri și izolat sub 50 de metri.

Potrivit ANM, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în vest și nord-vest, unde pe arii restrânse vor fi averse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice și în zona montană înaltă.

În Banat, Crişana, Maramureş şi pe arii restrânse în Transilvania şi nordul Moldovei este posibil să fie averse. Izolat vor fi cantităţile de apă vor fi de 10…15 l/mp.
Joi, 10 octombrie, sunt în vigoare mai multe avertizări nowcasting de Cod Galben de ceață pentru județele Mureș, Dolj, Arad, Gorj, Brașov, Bacău, Galați, Vrancea, Iași, Neamț. În aceste zone se vor semnala „ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 metri și izolat sub 50 metri”.

În București, vremea se va menține caldă pentru joi, 10 octombrie. Temperatura maximă din va ajunge pe la 26 de grade pe parcursul zilei, iar pe timp de noapte termometrele vor arăta între 13 și 11 grade.

Vremea se va încălzi și la munte, unde tendința temperaturii va fi de scădere ușoară, spre o medie a valorilor maxime de 10-12 grade. Cerul va fi variabil, dar noaptea vor fi averse şi posibil descărcări electrice, pe arii restrânse în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali şi izolat în rest.

 

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: