METEO Vremea se va încălzi ușor, dar ploile vor persista în anumite zone

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 28 martie. Temperaturile vor cunoaște o ușoară încălzire în sudul și estul țării, însă nu vom scăpa de ploi.

În regiunile sudice și estice, vremea se va încălzi, iar temperaturile maxime vor oscila între 12 și 23 de grade Celsius. Cu toate acestea, cerul va fi variabil, însă se va înnora treptat în zonele vestice. Se așteaptă ploi în Banat și Crișana, precum și pe arii restrânse în Maramureș, Transilvania și Oltenia. De asemenea, vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și în unele regiuni din vest și sudul Crișanei, cu rafale ce pot depăși 90 km/h.

În zonele montane, la altitudini mari, sunt prognozate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va sufla cu putere, în special pe creste, cu rafale ce pot atinge 60-70 km/h. Temperaturile minime vor varia între -1 și 11 grade Celsius, fiind posibile condiții de ceață în estul și sud-estul țării.

În Capitală, vremea se va încălzi, iar cerul va fi variabil, cu posibile averse slabe în cursul zilei. Temperaturile vor atinge un maxim de 19-20 de grade Celsius, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei.

Timișoara: 18 grade Celsius, Precipitații: 60%, Umiditate: 48%, Vânt: 26 km/h

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: