METEO Vreme tot mai caldă. Unde vor fi temperaturi ca în luna aprilie

Sursa foto: Pixabay

Potrivit prognozei meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru miercuri, 21 februarie 2024, vremea se anunță frumoasă și mai călduroasă decât de obicei. Temperaturile specifice primăverii își fac, tot mai mult, simțită prezența.

Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, cu unele înnorări, în anumite teritorii ale țării. În vestul, nordul și centrul țării, precum și izolat în alte regiuni, se așteaptă ploi de scurtă durată, iar cerul va rămâne predominant înorat.

Vântul va sufla slab și moderat și va prezenta intensificări în deltă și pe crestele munților. Ceața va fi prezentă pe alocuri dimineața și noaptea, reducând vizibilitatea.

În zonele de munte, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, în special în Carpații Orientali. Vântul va fi puternic pe crestele montane, provocând spulberarea zăpezii depuse.

Pe litoral, atmosfera va fi însorită, iar temperaturile vor atinge valori neobișnuit de ridicate pentru această perioadă, în jurul a 17-18 grade Celsius, comparabile cu cele din luna aprilie.

În București, vremea se va menține caldă pentru această perioadă a anului, cu cerul în general înnorat și condiții de ceață, în special dimineața și noaptea. Șansele de precipitații sunt reduse, iar temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 12 grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între 3 și 4 grade Celsius.

Timișoara: 11 grade Celsius, Precipitații: 50%, Umiditate: 82%, Vânt: 10 km/h

Oradea: 8 grade Celsius, Precipitații: 40%, Umiditate: 83%, Vânt: 16 km/h

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: