METEO / Prognoza pe octombrie. Când vine frigul și unde sunt așteptate ploi de toamnă

toamna-pixabay
Sursa foto: pixabay

Vreme caldă, peste normalul perioadei, ne așteaptă și în a doua lună de toamnă. Meteorologii nu exclud însă să avem parte și de episoade cu temperaturi scăzute în octombrie, dar și ploi slabe, conform prognozei valabile în perioada 2-30 octombrie 2023.

Pentru primele zile ale lunii octombrie este estimată o răcorire a vremii ce va determina maxime diurne de 20-24 grade Celsius în sudul țării, urmând ca ulterior temperaturile să mai crească ușor.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ în special în prima parte a intervalului de referință când ploile vor lipsi, ulterior, după data de 1 octombrie, estimările indicând posibilitatea ca în unele zile să plouă local, arată meteorologii.

La munte, în medie, temperaturile maxime vor fi de 12-20 grade Celsius, iar minimele de 5-10 grade. O vreme mai răcoroasă, cu valori spre cele obișnuite în această perioadă din an, este estimată pentru primele zile de octombrie. Deficitul pluviometric va fi semnificativ în prima săptămână când ploile aproape vor lipsi; după data de 1 octombrie estimările indică pentru unele zile o probabilitate mai ridicată pentru ploi locale.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL