Skip to content
Meteo

Prognoza meteo pentru luna decembrie 2019, în București și în țară

www.ziarulmiza.ro

Din punct de vedere meteorologic, în luna decembrie a acestui an, 2019, vom avea parte de temperaturi mai ridicate decât normalul acestei perioade, conform accuweather.com. Se anunţă valori ridicate ale temperaturilor atât de Sfântul Nicolae, cât şi de Crăciun, în București, dar și în țară.

În prima săptămână a lunii decembrie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. În noaptea de Moş Nicolae, 5 spre 6 decembrie, valorile se vor situa între minus 5 şi 5 grade Celsius. Cel mai cald va fi pe litoral, iar cel mai frig va fi în nordul ţării. În plus, este foarte posibil ca zăpada care cade pe 2 şi 3 decembrie să se menţină şi de Moş Nicolae. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nordvestice, iar în regiunile estice va fi deficitar. În restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

După data de 9 decembrie, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Din 10 decembrie, temperaturile cresc în termometre asfel că maximele vor ajunge chiar şi la 14 grade Celsius, în sudul teritoriului. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul extrem al țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei.

Încălzirea nu va fi una de durată, pentru că, din 13 decembrie, se răceşte iar, apoi temperaturile medii se vor situa peste cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În ultima săptămână a acestui an, potrivit ANM, mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toată țara.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *