Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în fiecare regiune

Sursa foto: Pixabay

ANM a publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 29 iulie – 11 august. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi variabile în majoritatea zonelor ţării, cu excepţia Munteniei şi Olteniei, unde vremea rămâne caniculară.

Vremea în Banat

Media regională a temperaturilor maxime va prezenta variații semnificative în prima săptămână, astfel de la 30…32 de grade în primele zile se va ajunge la 37 de grade pe 2 august, apoi se va reveni la 32 de grade în 4 august.

În a doua săptămână, caracteristică va fi o medie a temperaturilor maxime de 35…36 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 14…16 grade în perioada 29 iulie – 2 august, iar ulterior se va menține în jurul a 18 grade.

Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată doar în perioada 3 – 5 august.

Vremea în Crișana

În primele două zile ale săptămânii, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a acestora de 29…30 de grade, apoi se va încălzi treptat, astfel că pe 2 august, vremea va fi caniculară cu o medie a temperaturilor maxime de 35…36 de grade.

Pe 3, 4 și 5 august, pe fondul accentuării instabilității atmosferice se va produce o răcorire, până la o medie a maximelor termice de 31..32 de grade, însă ulterior vremea va deveni din nou caniculară cu valori în jurul a 35 de grade. Temperaturile minime vor scădea la 13…15 grade la final de iulie și început de august, însă din 3 august și până pe 11 august sunt estimate valori în jurul a 18 grade.

Vremea în Transilvania

Intervalul va debuta cu o răcorire a vremii, astfel media temperaturilor maxime va scădea la 26 de grade în ziua de 30 iulie. Se va încălzi treptat din 31 iulie, astfel că pe 2 și 3 august, sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 33 de grade.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: