METEO Prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea la începutul lunii iulie

Sursa foto: Unsplash

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 10 iunie – 8 iulie.

Săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea sud-estică a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-vestice, în zona Munților Apuseni și în Carpații Meridionali.

Săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 24.06.2024 – 01.07.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile nord-estice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 01.07.2024 – 08.07.2024

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru aceeastă săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în extremitatea de nord a țării.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: