Skip to content
Meteo

Prognoza meteo: Toamna îşi intră în drepturi

facebook

Toamna pune stăpânire pe majoritatea regiunilor. Vreme instabilă se anunţă în următoarele zile, cu ploi descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Marţi, 31 august, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), în regiunile vestice, nordice şi centrale precum şi la munte, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi perioade în care local se vor semnala ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.  Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 28 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade, mai coborâte în depresiuni dar şi uşor mai ridicate pe litoral.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă, iar regimul termic caracterizat de valori în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade, mai scăzutã în zona preorăşenească.

Miercuri, 1 septembrie, prima zi de toamnă, vremea va fi în general instabilă în regiunile intracarpatice şi la munte, unde vor fi perioade în care se vor semnala averse şi descărcări electrice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe suprafeţe mici, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi însemnate.   În restul zonelor, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii în general restrânse, îndeosebi spre seară şi pe parcursul nopţii. Local şi temporar vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, viteze mai mari înregistrându-se la munte, cu precădere pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 16…17 grade în Maramureş şi 28 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

Şi în Capitală, vremea va fi uşor instabilă. Meteorologii anunţă înnorări temporare mai ales spre seară şi la începutul nopţii când vor fi ploi slabe de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade. În următoarele 3 zile, vremea va fi apropiată de normalul termic al începutului de septembrie. Temporar va ploua în jumătatea nordică a ţării, şi pe arii restrânse în rest.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *