Skip to content
Meteo

Prognoza meteo: Vin câteva zile însorite, dar din weekend frigul se întoarce

" "

Vremea se încălzeşte accentuat în următoarele zile, însă nu scăpăm de precipitaţii. Meteorologii anunţă valori maxime de 18 grade în sud-estul ţării. În weekend, vremea se strică, iar frigul se întoarce.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), miercuri, 3 martie, se face tot mai cald. Valorile termice diurne vor fi în creştere faţă de ziua anterioară în cea mai mare parte a ţării, astfel că vremea va deveni caldă în majoritatea zonelor. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în prima parte a zilei în regiunile estice şi nord-estice. Dimineaţa, dar mai ales în cursul nopţii, local, în zonele joase de relief se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar ziua, trecător, şi în estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7…-6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 4…5 grade în dealurile vestice şi pe litoral.

" "
" "

În Capitală, vremea va deveni caldă şi va fi predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în creştere faţă de ziua precedentă, va fi de 13…14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

Joi, 4 martie, vremea va fi caldă, local deosebit de caldă în estul, sudul şi sud-vestul ţării. Conform meteorologilor, cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu înnorări în a doua parte a intervalului în regiunile nordice, unde va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe, predominant ploi şi mixte în zona montană aferentă. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, se va semnala ceaţă în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi în zona înaltă. Temperaturile maxime se vor situa între 8 şi 18 grade, iar cele minime între -5 şi 6 grade.

Şi în Capitală, anunţă ANM, se va face foarte cald, în special la orele amiezii. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 16…18 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 2 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

În weekend, vremea începe să se strice. Vineri, conform meteorologilor, vremea va fi caldă, deosebit de caldă mai ales în sudul ţării, apoi valorile termice vor fi în scădere treptată începând dinspre regiunile nordice. Se vor semnala precipitaţii în prima parte a intervalului în jumătatea de nord, apoi în cea de sud a teritoriului.

Conform ANM, aria de nebulozitatea va fi în extindere treptată dinspre nord şi nord-est, unde precipitaţiile predominant sub formă de ploaie se vor transforma în lapoviţă şi chiar ninsoare, în timp ce în rest, îndeosebi în a doua parte a intervalului, pe arii mai restrânse vor fi mai ales ploi. În zona de munte, ziua se vor semnala precipitaţii mixte, iar noaptea va ninge. Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, local cu valori mai ridicate în Câmpia Română până spre 17…19 grade, dar posibil şi mai scăzute în nordul Moldovei, iar cele minime se vor situa între -4 şi 5 grade. Mai ales dimineaţa, izolat va mai fi ceaţă.

În Capitală, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii martie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul nopţii, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general moderat.

 

 

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *