Skip to content
Meteo

Prognoza meteo: Vine vara în sud. Ploi în celelalte regiuni

PS News

Meteorologii anunţă temperaturi uşor mai scăzute în anumite zone ale ţării în prima săptămână a lunii mai, după care acestea se vor situa în jurul valorilor normale ale perioadei în majoritatea regiunilor. Vineri, în sudul ţării se întoarce vara.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), joi, 6 mai, vremea se va menţine apropiată de normalul termic al acestei perioade. Temperaturile maxime, uşor mai ridicate decât în intervalul precedent, se vor situa între 15 şi 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 3 şi 12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi de scurtă durată, ziua în est şi pe arii restrânse în rest, iar noaptea doar izolat în sud-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Dimineaţa şi noaptea, izolat, se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări ziua, când trecător vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Vineri, în sudul ţării se întoarce vara, în timp ce în celelalte regiuni sunt aşteptate ploi. Conform meteorologilor, vremea se va încălzi mai ales în regiunile sudice şi va deveni în general instabilă în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei şi noaptea în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi la munte, unde pe arii relativ extinse vor fi averse şi descărcări electrice şi izolat cantităţi de apă mai însemnate.    Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări în zona montană, iar local şi temporar şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor situa între 17 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat, se va semnala ceaţă.

În Capitală, temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 12 grade.

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni:

Săptămâna 03.05.2021 – 10.05.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în jumătatea nordică a ţării, dar mai ales în extremitatea de nord, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montan.

Săptămâna 10.05.2021 – 17.05.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în jumătatea nord-vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 17.05.2021 – 24.05.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil uşor mai coborâte, local, în regiunile nordice şi estice. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va avea o tendinţă uşor deficitară, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 24.05.2021 – 31.05.2021

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifce pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea vestică a acesteia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *