Skip to content
Meteo

Meteo: Vremea se schimbă radical. Unde se anunţă temperaturi anormale şi în ce zone fac ploile prăpăd

descopera.ro

Începutul primăverii aduce temperaturi plăcute, dar şi precipitaţii. Săptămâna începe cu vreme deosebită de caldă în sudul ţării pentru data din calendar, până la 22 de grade, şi cu ploi în vest, nord şi centru. La munte, meteorologii anunţă precipitaţii mixte. De vreme frumoasă ne bucurăm până la mijlocul săptămânii, pentru că de miercuri temperaturile scad din nou.

Luni, 2 martie, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă. Vor fi înnorări, temporar accentuate, în regiunile vestice, nordice şi centrale unde va ploua, mai ales sub formă de aversă şi vor fi posibile descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi parţial noros şi pe arii restrânse se vor semnala ploi. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), la munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, mai ales înaltă şi în vestul teritoriului, dar pe arii restrânse temporar în est şi centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, iar cele minime între 0 şi 12 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -3 grade.
În Bucureşti va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a intervalului, când vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.
Marţi, valorile termice vor fi în creştere faţă de ziua anterioară şi vor caracteriza în continuare o vreme cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii martie. În regiunile vestice şi sud-vestice, cerul va avea înnorări, mai accentuate seara şi noaptea când vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă, însoţite izolat de descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici în nord-vest şi în centru, spre sfârşitul intervalului. La munte, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări la munte şi local în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, iar cele minime între 3 şi 11 grade.
Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii martie şi în Capitală, cu valori termice în creştere faţă de ziua anterioară. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 8…9 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va sufla în general moderat.
De la mijlocul săptămânii, meteorologii anunţă că vremea se schimbă. De miercuri, valorile termice vor fi în scădere şi se vor apropia treptat de cele normale pentru prima decadă a lunii martie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare la început în regiunile din jumătatea de vest, apoi în restul teritoriului, potrivit Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *