Skip to content
Politică

Program pentru femeile însărcianate: ar putea primi 300 euro. Vezi în ce condiții

Orice femeie ar putea să primească 300 de euro de la stat, iar pentru asta trebuie să îndeplinească doar două condiţii: să fie însărcinată şi să vrea să renunţe la fumat. Evident, nu este suficient să spui că vrei, ci trebuie să urmezi un întreg program pentru asta.

Acest lucru se întâmplă în cadrul unui program de combatere a efectelor pe care fumatul le are asupra fătului, care se desfăşoară momentan în Franţa, dar care ar putea fi preluat şi în alte ţări din Uniunea Europeană, deci şi în România.

Participantele se vor întâlni cu un consilier pentru renunţarea la fumat în timpul examenelor pe care trebuie să le efectueze o femeie însărcinată, iar pentru fiecare şedinţă participanta va fi răsplătită cu un voucher de 20 de euro, astfel că în cele 9 luni de sarcină poate obține până la 300 de euro, scrie romaniatv.net.

Prin acest program, medicii vor să testeze eficiența stimulentelor financiare în ceea ce privește renunțarea la tutun. Participantele la studiu trebuie să îndeplinească mai multe condiții: să aibă cel puţin 18 ani, să nu fie însărcinate în mai mult de patru luni şi jumătate şi să fumeze cel puţin cinci ţigări pe zi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *